DE REALISATIE

Na afronding van het definitieve ontwerp worden de begroting en planning gemaakt voor de realisatie. Knops Tuindesign neemt uw buitenruimte graag van ontwerp tot en met uitvoering aan. Zo kan een ontwerp optimaal doorgezet worden en heeft u vanaf de start tot en met de oplevering één aanspreekpunt.
De Realisatie

GESPECIFICEERDE OFFERTE REALISATIE

Voor aanvang van het realisatietraject zorgen wij ervoor dat de te verwachten kosten uitgebreid beschreven staan in een offerte.
Omdat realisatie maatwerk is en er in ieder element van een tuin veel keuzemogelijkheden zijn, is het maken van een offerte een proces dat wij zorgvuldig samen met u aangaan.
De offerte is helder opgebouwd in groepen, bijvoorbeeld grondwerken, bestratingswerkzaamheden enz. Hiermee heeft u een duidelijk overzicht van de kosten per onderdeel. 
Materiaalgebruik

WAT BEPAALT DE PRIJS VOOR REALISATIE?

De prijs voor realisatie van een tuin hangt af van veel variabelen. U kunt kiezen uit vele soorten beplanting, bestrating, waterelementen etc. en alles heeft een specifieke prijs. Zo is een betontegel een stuk goedkoper en gemakkelijker te verwerken dan een keramische of hardstenen tegel. Dit maakt het voor ons onmogelijk om vooraf al precies aan te kunnen geven wat de aanleg van uw tuin gaat kosten.

In onze ontwerpen houden wij zoveel mogelijk rekening met uw budget voor uitvoering, als dat al bepaald is. Maar soms is het noodzakelijk om materiaal uit het ontwerp op basis van de kosten alsnog aan te passen. Het is juist onze kracht om ook dan het ontwerp te behouden en mogelijkheden in budgetten effectief te benutten. Hiervoor maken we vaak een totaaloverzicht van materialen om de mogelijkheden inzichtelijk te maken. Zo kunnen we samen de prijs-kwaliteitverhouding optimaal borgen.